نحوه عملکرد انواع چیلرها – تفاوت چیلر تراکمی و چیلر جذبی
چیلرها تجهیزاتی هستند که با استفاده از دو سیکل جذب یا تراکم گرما را از مایع می گیرند. چیلر ها از نظر سیکلی به دو دسته تراکمی و جذبی تقسیم بندی می شوند. نحوه عملکرد انواع چیلرهای صنعتی بر اساس تغییر فاز آب از مایع به گاز و بالعکس می باشد و تنها تفاوت انواع چیلرها در نحوه تامین انرژی لازم برای این تغییر فاز می باشد.
نحوه عملکرد انواع چیلرها به چه صورت می باشد؟
چیلرها تجهیزاتی می باشند که گرما را از مایع می گیرند. مایع سرد شده به وسیله پمپ و از طریق لوله کشی های عایق شده به فن کویل ها، موتورخانه ها و… ارسال می گردد. گرمای گرفته از مایع می تواند به محیط یا سیستم های گرمایشی انتقال داده شود. از چیلرها برای تهویه مطبوع صنعتی نیز استفاده می شود.
چیلرها از نظر سیکلی که سیال در آنها طی میکند به دو دستۀ چیلرهای جذبی و چیلرهای تراکمی تقسیم بندی میشوند. تفاوت انواع چیلرها در تأمین انرژی لازم برای راه اندازی سیکل است. در چیلرهای تراکمی انرژی لازم جهت برقراری حرکت سیال به کمک انرژی الکتریکی و در چیلرهای جذبی به کمک انرژی حرارتی تامین می شود.
کاربرد چیلرها در محیط های صنعتی، موتورخانه ها، ساختمان های مسکونی و تجاری، تهویه مطبوع، تهویه صنعتی و نگهداری مواد غذایی و شیمیایی می باشد.
مقایسه انواع چیلرها
چیلر ها به دو دسته کلی چیلر تراکمی و چیلر جذبی تقسیم بندی می شوند. در ادامه به معرفی و بیان نحوه عملکرد انواع چیلرها خواهیم پرداخت.
مطالعه بیشتر:
نحوه عملکرد چیلر تراکمی
چیلرهای تراکمی در مقایسه با چیلرهای جذبی کارایی بهتری دارند. مهم ترین تفاوت چیلر تراکمی جایگزین کردن انرژی الکتریکی به جای انرژی حرارتی می باشد. چیلر تراکمی بر اساس تراکم گاز مبرد، عمل سرمایش را انجام میدهد. ابتدا فشار گاز توسط کمپرسور افزایش یافته و سپس وارد کندانسور شده و با از دست دادن حرارت، به مایع تبدیل میشود و سپس از طریق شیر انبساط و کاهش دما و فشار، وارد اواپراتور شده و گرمای آب در مجاورت با اواپراتور را میگیرد سپس آب خنک شده جهت خنک کردن دستگاه یا فضای داخلی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد.
ساختمان اصلی چیلر تراکمی از تجهیزاتی نظیر کمپرسور، اواپراتور، کندانسور، شیر انبساط، لرزه گیر و تابلو برق تشکیل شده است.
مطالعه بیشتر:
انواع چیلر های تراکمی
چیلرهای تراکمی بر اساس نوع کندانسور به سه دسته هواخنک، آب خنک و تبخیری و بر اساس نوع کمپرسور به سه دسته چیلر رفت و برگشتی، سانتریفیوژ، دورانی (اسکرو و اسکرال) تقسیم بندی می شوند.
- در كندانسورهای هوایی از هوا به عنوان عامل تقطیر استفاده می شود(چیلر هوا خنک) در حالی كه در كندانسورهای آبی عامل تقطیر مبرد آب است(چیلر آب خنک). در كندانسورهای تبخیری، از هر دو عامل هوا و آب استفاده میشود. در كندانسورهای تبخیری، تقطیر مبرد عمدتاً از تبخیر آب پاشیده شده بر روی كندانسور حاصل شده و هوا جهت افزایش شدت تبخیر با رفع بخار آب بکار میرود. جریان هوا در كندانسور های هوایی ممكن است به دو صورت جریان طبیعی ( یخچال ها و فریزرهای خانگی) و جریان اجباری (جریان هوا به وسیله فن یا دمنده) باشد.
مطالعه بیشتر:
- فن کویل | قیمت فن کویل | خرید فن کویل
- خرید مینی چیلر |قیمت مینی چیلر|مینی چیلر خانگی
- سیستم vrf چیست؟
- تجهیزات و لوازم کنترل و اندازه گیری
- چیلر ها بر اساس نوع کمپرسور نیز تقسیم بندی و نام گذاری می گردند مثلا چیلرهای اسکرو دارای کمپرسورهای اسکرو یا مارپیچ و چیلر اسکرال دارای کمپرسور اسکرال یا حلزونی شکل هستند
مطالعه بیشتر:
کمپرسور دانفوس | کمپرسور بیتزر | کمپرسور کوپلند |
کمپرسور اسکرال کوپلند | کمپرسور DWM کوپلند |
برای مشاهده ی کمپرسور اسکرال کوپلند لطفا کلیک نمایید | برای مشاهده ی کمپرسور DWM کوپلند لطفا کلیک نمایید |
- کمپرسور سیلندر پیستونی (سری MTZ، MT، NTZ) طیف وسیعی از کمپرسورهای قوی مبتنی بر بیش از 40 سال تجربه در این زمینه
- کمپرسور اسکرال DANFOSS (سری HLM، HRM، SY، SM)
کمپرسور منیروپ دانفوس | |
کمپرسور اسکرال دانفوس |
انواع کمپرسور تولیدی شرکت بیتزر
کمپرسورسمی هرمتیک پیستونی بیتزر | |
کمپرسور رفت و برگشتی بیتزر | |
کمپرسور کامپکت اسکرو بیتزر | |
کمپرسور دو مرحله ای بیتزر | |
کمپرسور سمی هرمتیک اسکرو بیتزر | |
کمپرسور تسمه ای بیتزر | |
کمپرسور اسکرال بیتزر |
جهت مطالعه بیشتر بر روی قیمت چیلر و نکات مهم در انتخاب چیلر لطفا کلیک نمایید.
- مطالعه بیشتر:
- آشنایی با چیلر تراکمی و انواع کمپرسورچیلر چیست ؟ساختمان چیلر تراکمی واجزای تشکیل دهنده چیلر تراکمیانتخاب و خرید انواع مینی چیلر و مقایسه مینی چیلر و داکت اسپلیتطرز کار چیلر تراکمی آب خنک چگونه است؟ اجزا تشکیل دهنده چیلر تراکمی آب خنک – نوع و برند کمپرسور چیلر های تهویه مطبوع شرکت رادکو برای تناژهای مختلف .انواع کمپرسورهای مورد استفاده در چیلرهای تراکمی
چیلر های جذبی
چیلرهای جذبی نوعی از چیلرها هستند که در آن ها به جای استفاده از کمپرسور و سیستم الکتریکی از حرارت و ژنراتور به عنوان منبع تولید انرژی استفاده می شود. در طراحی چیلرهای صنعتی جذبی می توان از انرژی های تجدیدپذیر مانند انرژی خورشید و گرمایی زمین استفاده کرد.
ساختمان اصلی چیلر جذبی از تجهیزاتی نظیر اواپراتور، ابزوربر Absorber، ژنراتور و کندانسورتشکیل شده است.
مطالعه بیشتر:
- فن کویل | قیمت فن کویل | خرید فن کویل
- خرید مینی چیلر |قیمت مینی چیلر|مینی چیلر خانگی
- داکت اسپلیت |قیمت داکت اسپلیت|خرید داکت اسپلیت
چرخه جذبی به دو دلیل هنوز استفاده می شوند
ا-همانطور که میدانیم جهت گردش کمپرسور نیاز به کار (برق) داریم در صورتیکه ارزش حرارت از کار کمتر است و از حرارت می توانیم کار بگیریم و اگر دمای حرارت کاهش یابد مجددا می توانیم در سیستم های بازیابی انرژی از آن استفاده کنیم.
2-در کمپرسور بخاطر اینکه بخار که حجم مخصوص بالایی دارد برای افزایش فشارش می بایست کار بشتری بر روی آن صورت بگیرد حال اگر همین کار را بتوانیم برای مایع که حجم مخصوص پایینتری دارد انجام دهیم به مراتب نیاز به کار کمتری داریم.
نحوه عملکرد انواع چیلرها به نحوه سردسازی بستگی دارد.
مطالعه بیشتر:
برج خنک کننده چیست؟
نحوه عملکرد چیلرهای جذبی
دراین سیستم بخار خروجی از اواپراتور توسط absorber که مایع جاذب در آن قرار دارد با گرفتن حرارت، مبرد را تبدیل به مایع می کند و توسط یک پمپ فشارش را افزایش می دهد. برای اینکه مبرد وارد کندانسور شود ابتدا وارد یک مخزن که کار generate را انجام میدهد که به آن ژنراتور می گوییم شده و مجددا با دادن حرارت مبرد را بخار کرده و سپس مبرد دما بالا و فشار بالا وارد کندانسور می شود و مجددا با گذر از شیر انبساط به اواپراتور بر می گردد و سیکل تکرار می گردد.همچنین در مخزن ژنراتور جاذبی که باقی می ماند جاذبی است که در اثر حرارت مبردش را از دست داده است و با یک شیر انبساط مجددا به مخزن absorber بر می گردد.
مطالعه بیشتر :
نکته منفی در چیلر های جذبی پیدا کردن مایع جاذب و مبرد است و از هر چیزی نمی توانیم استفاده کنیم. دو ترکیبی که صنعتی شده است عبارتند از:
1- بخار آب به عنوان مبرد و محلول لیتیم بروماید (لیتیوم بروماید مثل نمک خوراکی می ماند با این تفاوت که جذب رطوبتش بسیار بالاست) به عنوان جاذب .مثل اینکه بگیم بخار آب +آب نمک
2-آمونیاک به عنوان مبرد +آب به عنوان جاذب .ولی با توجه به اینکه آمونیاک اشتعال پذیر است و همچنین بدلیل سمی بودنش این کوپل استفاده نمی شود .با توجه به اینکه آمونیاک اثر تبریدش بسیار بالاست بیشتر در سردخانه های بزرگ به عنوان مبرد مورد استفاده قرار می گیرد.
مطالعه بیشتر:
تجهیزات و لوازم کنترل و اندازه گیری
اشکالات چیلر جذبی بخار آب و لیتیم بروماید:
1-سیستم باید بالای دمای صفر کار کند که این مسئله با توجه به اینکه سیستم های تهویه مطبوع دماش بالای صفر است مشکلی ایجاد نمی کند اما با توجه به اینکه جاذب یک محلول آب نمک است اگر خیلی سرد شود شروع به بلور زدن می کند و امکان گرفتگی وجود خواهد داشت که به این پدیده کریستالیزاسیون گفته می شود که مهمترین مشکل چیلر های جذبی است که با توجه به تجهیزات کنترلی این مشکل قابل حل است.
2-برای اینکه بتوانیم دمای اواپراتور را به اندازه کافی پایین بیاوریم می بایست فشار اواپراتور خیلی پایین باشد چون بخار آب در دمای حدود 4 یا 5 درجه بجوش بیاید
انواع چیلرهای جذبی
چیلرهای جذبی با توجه به نحوه عملکرد انواع چیلرها و تجهیزات به سه دسته کلی از نظر منبع حرارتی مورد استفاده در ژنراتور، از نظر ماده مبرد و جاذب و از نظر چرخه تغلیظ جاذب تقسیم بندی می شود. و هر بخش به چندین نوع مختلف تقسیم می شود.
طبقه بندی از نظر چرخه تغلیظ جاذب
- چیلر های جذبی تك اثره لیتیم بروماید
- چیلر های جذبی دو اثره لیتیم بروماید
- چیلر های جذبی سه اثره لیتیم بروماید
- چیلر های جذبی یك مرحله ای آمونیاكی
- چیلر های جذبی چند مرحله ای آمونیاكی
طبقه بندی از نظر منبع حرارتی مورد استفاده در ژنراتور
- چیلر های جذبی آب گرم
- چیلر های جذبی آب داغ
- چیلر های جذبی بخار
- چیلر های جذبی شعله مستقیم
طبقه بندی از نظر ماده مبرد و جاذب
- الف. چیلر های جذبی لیتیم بروماید
- ب. چیلر های جذبی آمونیاك
- ج. چیلر های جذبی سیلیكاژلی
چیلرهای جذبی دو اثره لیتیوم بروماید، شعله مستقیم و چیلر های جذبی لیتیوم بروماید کاربرد صنعتی تری دارند.
مطالعه بیشتر:
- خرید چیلر تراکمی هوا خنک
- طرز کار چیلر تراکمی آب خنک چگونه است؟ اجزا تشکیل دهنده چیلر تراکمی آب خنک – نوع و برند کمپرسور چیلر های تهویه مطبوع شرکت رادکو برای تناژهای مختلف
- اواپراتور چیست؟
- انواع کمپرسور؟
- شیرآلات صنعت تهویه و تبرید
مطالعه بیشتر:
چیلرهای جذبی صنعتی و چیلرهای جذبی ساختمانی چگونه کار می کنند؟
اجزای اصلی چیلر جذبی، کندانسور و ژنراتور هستند که قسمت بالایی محفظه جذب را تشکیل می دهند. اواپراتور و جاذب هم در قسمت پایینی محفظه جذب قرار دارند. همچنین یک مبدل حرارتی برای کارایی بهتر سیستم وجود دارد.
در مرحله اول ترکیبی از 50 درصد لیتیوم بروماید و 40 درصد آب به واسطه مبدل حرارتی در جاذب چیلر پمپاژ می شود. بعد از آن، این ترکیب به سمت ژنراتور بالا ( مسیر راه حل بالا) می رود. منبع گرما (آب گرم / بخار) از طریق لوله ای در مخزن ژنراتور جریان می یابد و باعث جدا شدن لیتیم بروماید و آب می شود. آب به عنوان بخار تبخیر می شود و به سمت کندانسور بالا می رود و لیتیوم بروماید باقی می ماند.
لیتیوم بروماید به سمت بالا حرکت می کند اما نمی تواند در مقابل وزن مولکولی مقاومت کند و به سمت پایین کشیده می شود. این امر باعث می شود غلظت مایع لیتیوم بروماید در پایه ژنراتور بیشتر شود و این جریان از طریق مبدل حرارتی به سمت پایین انتقال یابد و روی جاذب چیلر اسپری شود؛ در این مرحله می تواند با مولکول های آب مخلوط شود.
بخار آب در مایع به دلیل تماس با کویل خنک کننده کندانسور متراکم می شود. آب حاصل، از طریق یک لوله آب بندی شده در داخل کندانسور عبور می کند تا گرمای بخار آب را از بین ببرد و باعث می شود تا چگالی مایع داخل آن افزایش پیدا کند.
سپس این آب مایع در یک قسمت درون مخازن جمع می شود و از طریق یک لوله به داخل تبخیر کننده انتقال می یابد. میزان جریان آب از طریق یک دهانه ثابت کنترل می شود. بدلیل قرار گرفتن اوپراتور در فشار بسیار کم و نزدیک به خلاء، افت شدید دما داشته باشد. آب دما را تا حدود 4 درجه سانتیگراد (40 درجه فارنهایت) کاهش می دهد.
خط “آب سرد” از اواپراتور عبور می کند. این خط آب سرد تمامی گرمای ساختمان را حمل می کند. خط آب سرد از اواپراتور عبور می کند و سپس روی سطح اسپری می شود تا گرمای ناخواسته، از بین برود.
مطالعه بیشتر:
کاربرد چیلرها در موتورخانه ها
چیلر در موتورخانه ها معمولا دمای اب را تا 4 الی 8 درجه سانتی گراد بالای صفر کاهش می دهند. چیلرهای موتورخانه ها از نوع چیلر تراکمی هستند و دارای برج خنک کننده می باشند. اگر بخواهیم قسمت برج خنک کننده را حذف کنیم، بایستی چیلر را به جای موتورخانه در پشت بام و هوای آزاد ساختمان ها نصب کنیم. در دستگاه چیلر تراکمی موتورخانه ها از انرژی برق برای سرد سازی استفاده می شود. در مورد نحوه عملکرد انواع چیلرها و همچنین انتخاب مناسب ترین چیلر با در نظر گرفتن محل نصب حتما از شرکت های مشاور و سازنده مشاوره بگیرید.
مطالعه بیشتر:
نحوه انتخاب بهترین و مناسب ترین چیلرهای صنعتی و ساختمانی
- بایستی انواع چیلرها را مورد بررسی قرار دهید و با مطالعات گسترده کاربردها و انواع آن ها را بسنجید. با استفاده از کاربرد و هزینه ها آن ها را مقایسه کنید و بهترین گزینه را انتخاب کنید. در همین جهت در ادامه مقایسه و خلاصه ای از نحوه عملکرد انواع چیلرها ارائه خواهیم داد.
چیلرهای جذبی | چیلرهای تراکمی |
هزینه های لوله های انتقال دهنده آب و مواد جاذب باعث افزایش هزینه اولیه شده است. | هزینه های اولیه کم |
سیکل تبریدی جذبی | تنوع بر اساس کمپرسور سیلندر-پیستونی، اسکرال، اسکرو، سانتریفیوژی |
استفاده از گرما برای سیکل تبرید و ایجاد گرما | استفاده از انرژی الکتریکی و کمپرسور |
مصرف انرژی الکتریکی کمتر در شرایط اضطراری | نیاز به انرژی الکتریکی پیوسته در شرایط اضطراری |
استفاده مجدداز انرژی و گرماهای تلف شده | |
کاربرد در سیستم تولید همزمان |
مطالعه بیشتر:
- راهنمایی خواستن از شرکت های سازنده و مشاور می تواند در وقت و هزینه شما صرفه جویی کند و بهترین و مناسبترین چیلر را برای شما طراحی و انتخاب کنند. شرکت ها با استفاده از با تجربه ترین متخصصین راهکار بهتری برای شما ارائه خواهند داد.
مطالعه بیشتر:
مواد مصرفی و اتصالات سیستم های تهویه مطبوع
با انواع مختلف چیلرها آشنا شویم (چیلر تراکمی، چیلر جذبی، مینی چیلر)
تشریح انواع فن کویل، ساختار و طرز کار فن کویل
- لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و انتخاب مناسب ترین دستگاه برای پروژه خود و نیز استعلام قیمت آنها با مهندسان ما تماس بگیرید. کارشناسان شرکت مهندسی و بازرگانی راهبرد انرژی درفک (رادکو) آماده ارائه هر گونه مشاوره تخصصی در این زمینه میباشند.
[promo_modern promo_type=’custom’ page_link=’144′ post_link=’4343′ portfolio_link=’94’ custom_link=’http://www.radcoir.com/shop/’ promo_image=’http://www.radcoir.com/wp-content/uploads/2019/08/فروش-محصولات-تهویه-مطبوع-سرکت-راهبرد-انرژی-درفکرادکو.jpg’ attachment=’2885′ attachment_size=’full’ new_title=’ محصولات شرکت رادکو ‘ extratag=” img_size=’gallery’ heading_size=’30’ extra_bg=’#0074aa’ overlay=’0.6′ overlay_start=’10’ overlay_end=’50’ custom_class=” av_uid=’av-k790fwec’ admin_preview_bg=”][/promo_modern]
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.