طراحی ،تامین و ساخت کلیه تجهیزات تهویه مطبوع صنعتی و ساختمانی
شرکت مهندسی و بازرگانی راهبرد انرژی درفک (رادکو) توانسته است با بهره گیری از مهندسین با تجربه نظام مهندسی و با استفاده از نرم افزار های روز محاسبات دقیقی برای برآورد اقلام مورد نیاز پروژه های خود انجام دهد که این امر موجب کاهش هزینه پروژه و رضایت مشتری شده است و جهت دسترسی آسان به خدمات و محصولات تولیدی خود و سایر شرکت های بزرگ و عرضه بی واسطه اقدام به راه اندازی فروش اینترنتی محصولات خود شامل (چیلر، مینی چیلر،فن کویل ،داکت اسپلیت ،هواساز، انواع کندانسور، اواپراتور و همچنین تامین کلیه اقلام مورد نیاز تبرید و تهویه مطبوع )کرده است.
تبرید و تهویه مطبوع محصول عملکرد منظم و هماهنگ تجهیزات و قطعات مختلفی است که در کنار هم کار میکنند. این تجهیزات و قطعات که میتوان از عبارت محصولات تهویه مطبوع برای آن ها استفاده کرد، گستره نسبتا متنوعی از نظر پیچیدگی، ابعاد و کاربرد دارند. از کمپرسور به عنوان پیچیده ترین تجهیز مکانیکی در چرخه تبرید تا لوله مسی به عنوان خط ارتباطی بین تجهیزات و شاید ساده ترین قطعه در چرخه تبرید به کار برده میشوند. در این بین، کمپرسور، اواپراتور و کندانسور و شیر انبساط، پایه های اصلی تبرید و تجهیزات اصلی هستند. با این حال، نمیتوان از اهمیت سایر قطعات در سیستم تبرید چشم پوشی کرد. در ادامه، کاربرد محصولات به کار رفته در چرخه تبرید به طور خلاصه معرفی میشوند. در صورت تمایل می توانید برای اطلاعات بیشتر بر روی نام هر قطعه کلیک کرده و یا به صفحه محصولات شرکت رادکو مراجعه نمایید.
سیکل تبرید و تجهیزات بکار رفته در آن:
کمپرسور(Compressor)
كمپرسور(COMPRESSOR) بعنوان قلب یك سیستم تراكمی وظیفه ایجاد اختلاف فشار در سیستم برای جریان یافتن مبرد درسیكل را بعهده دارد، مهمترین قطعه در چیلرها کمپرسور و موتور الکتریکی آن است که باید با توجه به کاربرد آن صحیح انتخاب گردد.
انواع كمپرسورهای مورداستفاده درچیلرها به قرار ذیل می باشند:
1. نوع اسکرال scroll یا حلزونی
2. نوع اسکرو screw یا مارپیچی
3. نوع سیلندر و پیستون piston type یا رفت و برگشتی
4.نوع سانتریفویژ centrifugal یا گریز از مرکز
شناخت انواع کمپرسور، مزایا و معایب هر یک از کمپرسورهای مورد استفاده در چیلر های تراکمی
اواپراتور( Evaporator)
اواپراتور جزئی از سیستمهای تبرید به حساب میآید که وظیفه آن جذب گرمای محیط و انتقال این گرما به ماده مبرد است.ماده مبرد پس از عبور از شیر انبساط وارد اواپراتور چیلر میشود و در داخل لولههای مسی تبخیر شده و به صورت بخار از اواپراتور خارج میشود. تبخیر در اواپراتورباعث سرد شدن آب جریانی در پوسته میگردد. آب سرد شده از محل بطرف هواساز و فن کویلها جریان مییابد و در برگشت از هواساز یا فن کویل ها از محل وارد اوپراتور چیلر میشود.اواپراتور نیز مانند کندانسور از جمله مبدلهای حرارتی به حساب میآید که در چیلر تراکمی مورد استفاده قرار میگیرد. سطوح انواع مختلف اواپراتور چیلر را معمولا از مس میسازند. هرچند ممکن است برای جلوگیری از خوردگی، از مواد دیگری نیز در ساخت اواپراتور چیلر استفاده شود.
اواپراتور در انواع مختلف ساخته می شود و کاربردهای وسیعی در صنایع مختلف دارد ،شرکت های سازنده چیلر در ایران برای ساخت چیلر از دو نوع اواپراتور استفاده می کنند:
اواپراتور پوسته و لوله (shell and tube)
اواپراتور صفحه ای یا پلیتی (plate heat exchanger)
مطالعه بیشتر:
کندانسور(Condenser)
كندانسور-CONDENSER:
كندانسور ( تقطیركننده یاچگالنده ) مبـدلی اسـت كـه وظیفـه كنـدانس ( چگـالش یـا تقطیر )گـاز مبرد خروجی از كمپرسور را در سیكل تبرید به عهده دارد که سیال گازی با درجه حرارت بالا در آن به سه روش حرارت خود را از دست می دهد تا به مایع تبدیل شود (تقطیر) که این سه روش عبارتند از:
- آب خنک (آبی)
- هوا خنک (هوایی)
- تبخیری (ترکیبی)
که اگر سیال خنک کننده و واسطه آن که حرارت را از سیال داغ می گیرد، آب باشد به آن کندانسور آبی می گویند. اگر سیال خنک کننده هوا باشد، به آن کندانسور هوایی و اگر تقریبا ترکیبی از این دو باشد به آن کندانسور تبخیری (ترکیبی) گفته می شود که در صنعت بیشتر از دو نوع اول استفاده می شود.
کندانسور آب خنک خود به چهار نوع به شرح ذیل تقسیم می شود:
کندانسور پوسته و لوله (shell and tube)
کندانسور صفحه ای یا پلیتی (plate heat exchanger)
پوسته و کویل مارپیچ
و دو لوله ای
از نظر کاربرد نیز این کندانسور ها به انواع صنعتی ، چیلری و سردخانه ای دسته بندی می شوند که در ادامه ساختار همه آنها شرح داده میشود.
مطالعه بیشتر:
کندانسور در انواع مختلف ساخته می شود و کاربردهای وسیعی در صنایع مختلف دارد ،شرکت های سازنده چیلر در ایران برای ساخت چیلر از دو نوع کندانسور آب خنک و هوا خنک استفاده می کنند.
شیر انبساط ( Expansion valve)
شیر انبساط یا لوله مویین:
شیرهای انبساط دستگاه هایی هستند که برای کنترل جریان مبرد در سیستم تبرید مورد استفاده قرار می گیرد .شیر انبساط تغییر فشار بیشتر مبرد مایع در واحد چگالش به مبرد گاز کم فشار در اواپراتور را آسان می کنند.به این ترتیب اختلاف بین سوپر هیت و دمای مبرد فعلی در خروجی اواپراتور کنترل می شود.
انواع شیر انبساط
شیر انبساط دستی
شیر انبساط اتوماتیک
شیر انبساط ترموستاتیک
لوله موئین (لوله های مویرگی)
شیر های انبساط الکترونیکی
شیرهای شناور کم فشار
شیرهای شناور فشار قوی
شیر انبساط دستی
جهت مطالعه بیشتر بروی انواع شیر انبساط و کاربرد آن بر روی لینک زیر کلیک نمایید
سایت گلاس(sight glass)
سایت گلاس(SIGHT GLASS):
از سایت گلاس برای نشان دادن مقدار مبرد و میزان رطوبت درون سیستم استفاده می گردد. جهت بررسی داخل سیستم، گرفتگی های صافی ها و فیلتر ها، سطح مایع مبرد، حرکت سیال، رنگ و میزان شفافیت سیال و نیز رطوبت موجود در سیستم از سایت گلاس ها استفاده می شود. در تمامی تجهیزات مربوط به تهویه مطبوع و سردخانه در مسیر عبور مبرد و روغن کمپرسور در امتداد لوله های انتقال دهنده و یا بر روی مخزن ذخیره روغن (کارتل)، وسایل خاصی برای نمایش کیفیت سیال به اسم سایت گلس یا شیشه نمایش (sight glass) نصب می گردد.
محل قرارگیری سایت گلاس (SIGHT GLASS)
سایت گلاس در یک سیکل تبرید در خط مایع قبل ازشیر انبساط و بعد از هر وسیله جانبی دیگر خط مایع، نصب می شود. این دستگاه از یک لنز شیشه ای که درون رینگ فلزی قرار دارد، ساخته شده و از نشت مبرد جلوگیری می کند.
جهت مطالعه بیشتر بروی انواع سایت گلاس و کاربرد بر روی لینک زیر کلیک نمایید
جهت اطلاع از قیمت سایت گلاس دانفوس و سایت گلاس کستل بر روی لینک های ذیل کلیک نمایید
فیلتر درایر (Filter Drier)
فیلتر درایرFilter Drier:
فیلتر درایر (castel filter drier) یکی از رایج ترین انواع فیلتر ها در سیستم های تهویه مطبوع است . که وظیفه آن حذف گرد و غبار ، مواد جامد ریز و درشت ، روغن ، رطوبت و اسید از مبرد است .
انواع فیلتر درایر:
-
فیلتر خط مایع
-
فیلتر درایر های دو جهته همچنین برای خط مایع نیز استفاده می شوند .
-
فیلتر درایر ترکیبی
-
فیلتر داریر های خط ساکشن
جهت مطالعه بیشتر بروی انواع فیلتر درایر و کاربردهای آن بر روی لینک زیر کلیک نمایید
شیر برقی(solenoid valve)
شیر برقی(solenoid valve):
شیر برقی به شیری گفته می شود که با استفاده از برق ونیروی مغناطیسی عمل میکنند. شیر برقی یا سلونوئیدیک سیم پیچی که در اطراف یک هسته آهنی پیچیده شده است و زمانی که جریان الکتریسیته از آن عبور میکند تولید میدان مغناطیسی میکند.نیروی مغناطیسی باعث حرکت خطی هسته می شود. بنابرین شیر برقی انرژی الکتریکال را به حرکت خطی تبدیل می کند.
انواع شیر برقی
شیر برقی های حرکت مستقیم
شیر برقی سروو
شیر برقی NC در حالت عادی بسته
شیر برقی NO در حالت عادی بسته
جهت مطالعه بیشتر برروی مشخصات شیر برقی ، انواع شیر برقی و نحوه عملکرد آن بر روی لینک زیر کلیک نمایید
گاز مبرد Refrigerant Gas
گاز مبرد (Refrigerant Gas):
به بيان كلی مبرد ماده ای است كه با جذب حرارت از يك ماده به صورت عامل خنك كن عمل می نمايد .
انواع مبرد:
مواد مبرد كًلا به سه دسته تقسيم مي شوند:
مواد بی خطر مانند R12-R502 , R11-R13,….
مواد سمي و تا حدي قابل اشتعال مانند: R707 (آمونياك)-R40,R160 ,R 611
مواد قابل اشتعال مانند R290 (پروپان)، R170 (اتان)،R600 (بوتان) كه متداول نيستند
گاز مبرد کلروفلوئوروکربن یا CFC:
گازهاي گروه اول چون تركيبي از كربن ـ كلر و فلوئور هستند، CFC ناميده مـيشـوند. فريونها چون پايدارند، به طبقات بالاي جو رفته و در اثر شعله ماوراي بنفش كلر آزاد ميكنند و باعث تخريب لايه ازن ميشوند.و علاوه بر این اثر گلخانه ای بسیار زیادی هم دارد و به همین دلیل در پروتکل مونترال استفاده از این مبرد را ممنوع اعلام کردند. گاز R11 و R12،R13 جزو این دسته از مبردها می باشد. اثر تخريبي مبردهاي مختلف با يكديگر متفاوت است .
گاز مبرد هیدروکلروفلوئوروکربن یا HCFC:
نسل دوم مبرد های فریونی که برای اصلاح CFC ها ساخته و به بازار عرضه شد HCFC ها بودند که ترکیب شیمیایی در آنها از اتم های کلر، کربن، فلوئور و هیدروژن تشکیل شده است. اگرچه این گاز تا 90 درصد کمتر نسبت به CFC آثار مخرب برای طبیعت دارد ولی به دلیل وجود عنصر کلر در آن و مضرات برای لایه ازون به تدریج از چرخه سیستم های سرمایشی در کشور های پیشرفته حذف گردید. هرچند استفاده از این مبرد رو به منسوخ شدن است ولی در کشور های در حال توسعه مانند ایران هنوز هم برخی از مبرد های این مدل مانند R22 پر مصرف می باشد.
گاز مبرد هیدرو فلوئوروکربن یا HFC:
این گروه جزو جدیدترین مبردهای مورد استفاده در سیستم های سردسازی جهان می باشد و ترکیب شیمیایی آنها از اتم های کربن، فلوئور و هیدروژن تشکیل شده است. در گاز مبرد HFC به دلیل عدم وجود کلر، بر روی لایه ازون تاثیر مخربی نمی گذارد و به طور کلی این مبرد یک گاز گلخانه ای غیر مخرب برای لایه اوزون می باشد و فقط باعث گرم شدن کره زمین می گردد. گاز R134a را می توان نمونه پر مصرف این مدل نامید.
جهت مطالعه بیشتر برروی مشخصاتانواع گاز مبرد،مشخصات فنی مبرد ها و قیمت گاز مبرد بر روی لینک زیر کلیک نمایید
اشتراک این مطلب